Creditarea corporate in lei, singurul segment care sustine finantarea bancara

Data publicarii: 31-05-2011 | Finante-Banci



Analistii spun ca imprumuturile au fost destinate in special pentru capital de lucru, nu pentru investitii  Pe primul loc, sucursalele din Sibiu, unde imprumuturile in moneda nationala pentru firme au avansat cu 15,6%

Creditarea a fost sustinuta in primele patru luni ale anului de segmentul corporate, bancile acordand cu 3,8% mai multe imprumuturi in lei companiilor comparativ cu finalul lui 2010. Aceasta a fost singura componenta a finantarii bancare unde a fost inregistrat un avans in intervalul analizat. In rest, in perioada ianuarie-aprilie 2011, imprumuturile in valuta pentru firme au scazut cu 2,8%, creditele pentru populatie in lei s-au comprimat cu 2,2%, in timp ce finantarile pentru persoanele fizice in monede straine au raportat un declin de 5,1%.

Potrivit datelor Bancii Nationale, soldul imprumuturilor pentru companii era la finalul lunii aprilie de 41,56 mld. lei pe componenta in moneda nationala, respectiv de 63,9 mld. lei pe cea in valuta. Populatia detinea credite in lei in valoare totala de 35,12 mld. lei si imprumuturi in monede straine de peste 63 mld. lei.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: