Administratorii fondurilor de pensii private au trimis peste 5,4 milioane de scrisori de informare

Data publicarii: 31-05-2011 | Finante-Banci



Administratorii fondurilor de pensii private au expediat, potrivit legislatiei in vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare, cu informatii privind situatia contului personal de pensie la sfarsitul anului 2010, campania de informare incheindu-se marti, 31 mai, a anuntat APAPR.

"Pana astazi - marti, n.r. (inclusiv), toti administratorii de fonduri de pensii private au expediat, potrivit legislatiei in vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare pentru tot atatia participanti la fonduri. In perioada imediat urmatoare, aceste scrisori anuale de informare vor incepe sa ajunga la destinatari (perioada difera in functie de operatorul postal/de curierat ales de administratori)", se arata intr-un comunicat transmis marti de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Scrisoarea anuala de informare este obligatorie (prin lege) si gratuita, se expediaza participantului la ultima adresa de corespondenta comunicata si contine date privind situatia contului personal de pensie privata la sfarsitul anului 2010.

"Daca in perioada urmatoare (care difera in functie de operatorul postal/de curierat ales de administratori) un participant nu primeste scrisoarea de informare anuala, el trebuie sa se adreseze direct administratorului fondului sau de pensii private, care are obligatia legala de a ii expedia aceasta scrisoare", se mai arata in comunicat.

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 5,06 miliarde lei (1,24 miliarde euro) la sfarsitul lunii aprilie. Cele noua  fonduri de pensii private obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui aprilie, 5,29 milioane participanti la pilonul II inscrisi la Casa Nationala de Pensii (CNPAS). 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: