Bancile din Rusia se pregatesc de achizitii in Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 31-05-2011 | International



Bancile din Rusia se pregatesc sa faca achizitii in Europa Centrala si de Est, profitand de dificultatile unor institutiii financiare din Vest, in contextul crizei, potrivit cotidianului britanic Financial Times (FT).

Aceaste planuri au fost modelate dupa strategia de extindere prin achizitii urmarita de banci ca Santander sau Citigroup, a declarat, intr-un interviu, Andrei Kostin, director general al VTB, a doua mare banca din Rusia, scrie Gandul.info

"Intentionam sa ne dezvoltam organic, dar cand vom vedea o oportunitate buna vom cumpara. Politica noastra este: intai Rusia, urmata de tarile din Comunitatea Statelor Independente", a spus Kostin.

Chiar daca seful VTB nu considera ca extinderea in Europa de Vest este o idee buna, Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, a analizat tranzactii in Austria, atrasa in principal de subsidiarele din Europa de Est ale institutiilor financiare locale.

Analistii considera ca bancile din Austria sunt printre cele mai slab capitalizate din Europa, iar unele sunt in pericol de a nu trece testele de stres programate pentru luna urmatoare.

Cititi integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: