Ce solutie au gasit dezvoltatorii pentru a-si vinde locuintele mari si scumpe

Data publicarii: 31-05-2011 | Imobiliare



Dupa ce au epuizat solutiile antreprenoriale de relansare a pietei rezidentiale, jucatorii imobiliari au inceput sa ofere consultanta fiscala structurilor statului, in speranta obtinerii unor facilitati care sa ii ajute in vanzarea apartamentelor mari ramase pe stoc.

Principala problema cu care se confrunta dezvoltatorii in prezent este cauzata de imposibilitatea comercializarii apartamentelor cu suprafete mari si preturi pe masura. Statul a limitat facilitatile fiscale la apartamentele cu suprafete de pana in 120 mp si cu un pret care sa nu depaseasca 380.000 de lei (circa 90.000 euro). Tuturor locuintelor care depasesc aceste criterii, adica in jur de 40% din stocul de apartamente noi nevandute, li se aplica un TVA de 24%, scrie Capital.ro

O solutie la aceasta situatie a aparut de curand si vizeaza dublarea taxelor percepute la transferul de proprietate, cifrate la aproximativ 2% din valoarea unei locuinte. Dintr-o asemenea masura s-ar putea colecta la bugetul de stat circa 280 mil. euro in plus, bani care ar putea compensa diminuarea TVA la 5% pentru toate categoriile de locuinte. 

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: