Consiliul Bursei a admis la tranzactionare pe ATS actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom

Data publicarii: 02-06-2011 | Bursa



Consiliul Bursei (CB) a admis, miercuri, introducerea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN - ATS administrat de BVB actiunile companiilor germane Bayer AG, Deutsche Telekom AG si E.ON AG, se arata intr-un comunicat al Bursei.

SSIF Tradeville a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare a celor trei companii germane.

E.ON este o companie de utilitati cu o capitalizare de piata de peste 40 de miliarde de euro si afaceri de aproximativ 100 de miliarde de euro pe an. Bayer AG este organizata ca o companie tip "holding" cu operatiuni in domeniul chimiei, desi si-a construit reputatia in domeniul farmaceutic. Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central in Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicatii.

De asemenea, Consiliul Bursei a decis aprobarea acordarii SSIF Tradeville SA a calitatii de market maker pentru ATS-ul administrat de BVB, respectiv inregistrarea ca market maker pentru actiunile Bayer AG, Deutsche Telekom AG si E.ON AG, care vor fi tranzactionate pe ATS.

Totodata, CB a aprobat admiterea la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB - sectorul Titluri de Capital - Categoria a II-a a pietei reglementate a actiunilor emise de Retrasib SA Sibiu.

Consiliul Bursei a decis si aprobarea admiterii la tranzactionare pentru contractele Brent Crude Oil Futures si Silver Futures  precum si a specificatiilor aferente acestor contracte.

"Inceperea tranzactionarii contractelor Brent Crude Oil Futures si Silver Futures se va efectua dupa emiterea certificatului de inregistrare a instrumentului financiar derivat de catre CNVM. Piata activelor suport pentru contractul Brent Crude Oil Futures este administrata de Intercontinental Exchange (NYSE:ICE) si pentru contractul Silver Futures este London Bullion Market", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: