In conturile clientilor BCR Banca pentru Locuinte au intrat peste 7,2 milioane lei prima de la Stat

Data publicarii: 02-06-2011 | Finante-Banci



Clientii BCR Banca pentru Locuinte care au economisit in cursul anului 2010 au primit prima transa din prima de Stat.

BCR Banca pentru Locuinte a virat in conturile clientilor sai peste 7,2 milioane lei.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a virat in conturile clientilor sai prima transa din prima de Stat aferenta anului 2010. Cei peste 190.000 de clienti ai BCR BpL care au facut depuneri in cursul anului 2010 au primit deja 7,2 milioane lei.

In cursul anului 2010, in timp ce portofoliul de clienti al BCR BpL a crescut cu 41%, depozitele acestora au inregistrat o crestere spectaculoasa de 146% (de la 189 milioane lei pana la 463 milioane lei).Interesul crescut al clientilor pentru economisire s-a mentinut si in anul 2011, pentru primul trimestru inregistrandu-se o crestere a depozitelor atrase cu cca. 27 milioane lei, pana la suma de 490 milioane lei. Comparativ, fata de primul trimestru al anului 2010, depozitele atrase de la clienti au crescut cu 125% la finalul trimestrului I al anului 2011.

"Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut cu 14.000 de clienti in primul trimestru al anului 2010, pana la 204.000 clienti si, bineinteles, aceasta crestere se datoreaza avantajelor produselor de economisire-creditare, din care amintim: posibilitatea de a obtine un credit in lei, cu dobanda avantajoasa de 5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales; dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului, si nu in ultimul rand prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata.

Fata de situatia anului anterior, cand prima transa a primei de stat a fost virata in luna iulie, datorita situatiei economice dificile, anul acesta Statul a realizat virarea primei transe intr-un termen rezonabil. Astfel, si-a reconfirmat interesul in dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ si sprijinul acordat cetatenilor romani, prin impulsionarea programului de acordare a primei de Stat." a precizat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Clientii BCR Banca pentru Locuinte pot obtine finantare avantajoasa, cu dobanzi mici si fixe pe toata perioada creditului, pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

In plus, celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat - micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: