Emil Boc: Vor veni vremuri mai linistite, daca nu se va cadea in patima populismului

Data publicarii: 03-06-2011 | Politica



Premierul Emil Boc a afirmat joi, intr-o conferinta de presa la Ministerul Muncii, ca ii intelege pe romanii care sunt nemultumiti, dar ca vor veni si vremuri mai bune, daca nu se va cadea din nou in patima populismului.

'Am trecut cu tara prin furtuna, mai sunt pe cer nori de criza, dar ne indreptam spre vremuri mai linistite, dar nu peste noapte, nu de pe o zi pe alta', a afirmat Emil Boc, enumerand cateva conditii care ar face posibil acest lucru. 

Este vorba despre evitarea caderii in 'patima populismului' si continuarea reformelor demarate. 

Seful Executivului a avertizat ca 'oricand putem sa ajungem intr-o situatie mai grea, daca nu s-a invatat nimic din lectia crizei si din lectia anului 2008'. 

In legatura cu situatia din 2008, primul ministru a aratat ca aceasta s-a caracterizat prin lipsa banilor la buget, 'banii din privatizarea BCR papati', un deficit de 5,4% si o crestere de 8%. 

'Toate relele s-au adunat la sfarsitul anului 2008', a apreciat premierul Emil Boc. 

Potrivit acestuia, iesirea din recesiune, numarul mai mare de contracte de munca, scaderea ratei somajului, cel mai mare volum al exporturilor dupa 1989, cresterea productivitatii muncii arata 'o directie buna care va duce la cresterea economica pe care o vor simti si romanii in buzunare'. 

De asemenea, Emil Boc s-a referit la reformele aplicate in ultimii ani. 

'Tara ar fi ajuns in colaps daca noi , cei care conducem azi Romania, nu am fi pus pe planul doi imaginea si sondajele de opinie. Am pus pe primul plan interesul general de a salva tara de la colaps si de a traversa furtuna determinata de criza mondiala', a subliniat seful Executivului. 

Acesta a mentionat, pe parcursul conferintei, ca in luna mai rata somajului a fost de 4,97%, cu 0,44% mai mica decat in luna aprilie 2011, si ca, in perioada 1 mai - 1 iunie 2011, au fost incheiate 353.339 noi contracte de munca, in Romania existand in prezent 6.315.381 contracte de munca active.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: