Este oficial: Prima casa 4 ia startul astazi. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta

Data publicarii: Astazi, 06-06-2011 | Finante-Banci


BCR este prima institutie de credit care anunta oficial ca incepand de astazi, 6 iunie, primeste dosare pentru Prima Casa 4. Credite ipotecare de circa un miliard de euro, cu un avans de numai 5%, vor fi disponibile in actuala editie a programului, in care statul garanteaza doar 50%.

Este oficial, incepand de astazi dam drumul la Prima Casa 4 si suntem prima institutie de credit ce ia startul in acest program", a declarat pentru incont.ro Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare al BCR.

 Vestea buna este ca BCR pastreaza conditiile de dobanda de la Prima Casa 3, desi situatia s-a schimbat si statul garanteaza doar 50% din suma.

 "BCR vine cu o dobanda formata din EURIBOR la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric si o marja de 3,95% pentru clientii fara istoric", a adaugat directorul de comunicare al BCR.

 Un client cu istoric inseamna o persoana care are conturi la BCR de cel putin 6 luni.

 Avansul minim este de 5%. Comisionul de gestiune - se aplica la 50% din finantarea garantata - deci la jumatate din valoarea acordata a creditului, iar valoarea acestuia este 0,49% si este stabilita prin Ordin, scrie www.InCont.ro

 "Comisionul de garantare se aplica la 50% din finantarea garantata de Fond", a subliniat oficialul BCR.

 Mai departe, comisionul de rambursare anticipata de 0%.

 In plus, pentru eliberarea promisiunii de garantare, FNGCIMM percepe un comision unic de analiza de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare.

 "Este necesar un depozit colateral echivalent cui trei rate lunare", a continuat Cornel Cojocaru.

Cititi stirea integral pe www.InCont.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: