Bursa de la Viena este interesata de BVB. Ai nostri opteaza pentru independenta

Data publicarii: Astazi, 06-06-2011 | Bursa



Bursa este interesata de achizitia unor pachete de actiuni pe piete de dimensiuni reduse din regiune, precum Moldova si Bulgaria

Bursa din Viena, liderul grupului CEE Stock Exchange Group (CEESEG), ar fi interesata de preluarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in conditiile eliminarii pragului maxim de detinere si de vot, de 5%, insa conducerea BVB considera ca probabilitatea eliminarii pragului este redusa si ca bursa romaneasca are putere sa se dezvolte singura. Mai mult, oficialii BVB considera mult mai atragatoare strategia ce vizeaza achizitia unor pachete de actiuni si colaborarea cu burse de dimensiuni reduse din regiune, cum ar fi cele din Moldova si Bulgaria. 

In conditiile in care pe plan extern exista o tendinta de consolidare a pietelor financiare, Bursa de Valori Bucuresti prefera inca dezvoltarea pe cont propriu, un subiect de actualitate fiind inca fuziunea cu Sibex. Chiar daca BVB este "curtata" de operatori regionali importanti, pana in prezent nu a fost facut niciun pas concret in vederea unei preluari de catre o bursa externa. 

Cititi integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: