Costurile de imprumut ale Romaniei ating minimul din noiembrie, inaintea emisiunii de eurobonduri

Data publicarii: Astazi, 06-06-2011 | Finante-Banci

Costurile de imprumut ale Romaniei coboara la cel mai scazut nivel din noiembrie, dupa ce reducerile de cheltuieli au crescut increderea investitorilor in prima emisiune de titluri in euro a Guvernului pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes), transmite Bloomberg.

Randamentul eurobondurilor Romaniei cu scandeta in 2018 a scazut cu 0,63 puncte procentuale din februarie, la 5,47%, potrivit calculelor Bloomberg. Obligatiunile emise de Romania se situeaza astfel cu 0,37 puncte procentuale sub nivelul randamentului cerut pentru titluri similare ale Ungariei, tara cu rating mai ridicat. In urma cu un an, randamentul pentru Romania era cu 1,15 puncte procentuale peste cel al Ungariei.

Romania incepe luni intalnirile de prezentare (road show presentation) pentru a lansa prima emisiune de titluri in euro pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes), in incercarea de a evita folosirea fondurilor disponibile printr-o linie de credit pusa la dispozitie de Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE).

Cititi integral pe Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: