Circa 5.000 de dosare depuse pentru 'Casa Verde', in prima saptamana de la debutul din 2011

Data publicarii: 07-06-2011 | Imobiliare

Aproape 5.000 de dosare au fost depuse pentru 'Casa Verde' in primele sase zile de la demararea programului la data de 1 iunie, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

'Casa Verde are un succes fulminant. Fata de anul trecut, cand s-au depus 18.000 de dosare, iar in 2010, dupa sase zile de la demarare, s-au depus aproape 5.000 de dosare. Anul trecut, in sase luni, au fost depuse pentru persoane fiziec 18.000 de dosare, fiind acceptate circa 16.000 de proiecte. Plati efective au fost pentru 3.700 de dosare in valoare de 22 milioane lei', a afirmat seful MMP. 

Totodata, oficialul a readus in discutie faptul ca nu va renunta la taxa auto, deoarece fara banii stransi la Fondul de Mediu nu pot fi acordate voucherele pentru Programul 'Rabla'. 

'Programul 'Rabla' reprezinta o investitie verde in sensul in care scoatem pe margine acele masini care sunt foarte poluante. Nu putem renunta la taxa auto pentru ca efectiv este vorba despre a putea asigura acele vouchere pentru Rabla. Un alt program interesant este 'Pistele pentru biciclisti', un program care sper sa fie de succes. Aceste piste nu vor fi o dunga trasa la mijlocul trotuarului, ci o investitie separata', a explicat Laszlo Borbely. 

Primul eveniment dedicat promovarii Programului Operational Sectorial 'Mediu' /POS Mediu/ este organizat, marti, la Bucuresti si desfasoara in prezenta ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. 

Conferinta intitulata 'Investitii verzi in infrastructura de mediu a Romaniei' face parte din calendarul Zilei Mondiale a Mediului si se adreseaza beneficiarilor, reprezentantilor institutiilor implicate in implementarea acestui program, precum si tuturor factorilor interesati. 

In cadrul evenimentului este prezentat stadiul implementarii proiectelor finantate prin POS Mediu si prin alte programe guvernamentale si impactul acestora in domeniul protectiei mediului. 

Sursa: AGERPRES