De la copil al strazii la miliardar. Si-a construit un imperiu cu 700 de dolari imprumutati

Data publicarii: 07-06-2011 | Lifestyle


John Paul DeJoria este exemplul cel mai bun atunci cand vorbim despre "visul american". Dupa ce a fost copil al strazii pana aproape de 20 de ani, un profesor de matematica de la liceu l-a ambitionat sa se apuce de ceva, spunandu-i ca n-o sa faca nimic in viata. Primul job a fost de om de serviciu. Ulterior a inceput sa joace la Bursa din New York. Astfel, a reusit sa puna pe picioare doua companii importante - John Paul Mitchell Systems si Patron Spirits. Astazi, DeJoria a ajuns la o avere de peste 4 miliarde de dolari.

Intr-un interviu publicat de Forbes, DeJoria povesteste despre copilaria traita in saracie si despre cum a reusit sa ridice doua companii de succes in America.

 "Am crescut la periferia Los Angelesului si nu stiam ca aveam o situatie precara, pentru ca toti cei din jurul nostru traiau la fel. Imi aduc aminte ca, intr-o zi, cand eram in liceu, a venit mama acasa si ne-a spus mie si fratelui meu 'Mai avem doar 27 de centi, dar avem mancare in frigider, avem o mica gradina in spatele casei, suntem fericiti, deci suntem bogati'", isi aduce aminte miliardarul de astazi, scrie www.InCont.ro

 John Paul DeJoria este fiul unui imigrant italian, crescut in suburbiile Los Angelesului, unde, dupa divortul parintilor, obisnuia sa petreaca majoritatea timpului pe strazi. La noua ani a inceput sa vanda felicitari de Craciun si ziare pentru a-si intretine familia. Atunci cand mama nu i-a mai putut intretine pe el si pe fratele sau, i-a trimis la orfeliant.

 Desi si-a petrecut copilaria pe strada, si-a schimbat radical atitudinea atunci cand un profesor de matematica de la liceu i-a spus ca nu va face nimic in viata. A absolvit liceul in 1962 si s-a inrolat in Marina, dupa ce anterior incercase mai multe slujbe, de la om de serviciu la agent de vanzari.

 DeJoria a intrat in industria produselor de ingrijire a parului atunci cand s-a angajat la Redken Laboratories, dar a fost concediat repede in urma unor neintelegeri avute cu seful. mai spune www.InCont.ro

 In 1980 si-a facut propria companie de produse de ingrijire a parului - John Paul Mitchell Systems, impreuna cu hair-stylist-ul Paul Mitchell, afacere pentru care s-a imprumutat de 700 de dolari. In prezent, compania are venituri anuale de peste 900 de milioane de dolari.

Cititi povestea integral pe www.InCont.ro