Grupul Mechel este interesat sa iSi consolideze investitiile in Romania, spune Igor Zyuzin

Data publicarii: 08-06-2011 | Afaceri



Presedintele Consiliului de Administratie si actionar majoritar al Grupului Mechel, Igor Zyuzin, a sustinut, in intalnirea de marti cu premierul Emil Boc, intentia companiei de consolidare a investitiilor in Romania.

Potrivit unui comunicat de presa, Igor Zyuzin a declarat marti ca Grupul Mechel este interesat sa isi continue activitatea de aproape 10 ani de pe piata romaneasca si are in vedere consolidarea investitiilor in Romania.

Premierul Emil Boc a apreciat investitiile pe care Grupul Mechel le-a facut in Romania, cea mai recenta fiind la Otelul Rosu, Si a afirmat ca Guvernul roman va actiona in perioada urmatoare pentru consolidarea cresterii economice si atragerea de investitii strategice, informeaza Guvernul.

"Suntem interesati sa dezvoltam un mediu de afaceri prietenos in Romania si pentru aceasta vom mentine unele masuri precum: impozitul pe profit de 16%, neimpozitarea profitului reinvestit, concomitent cu dezvoltarea parteneriatelor public-private si continuarea absorbtiei fondurilor europene, cu mentinerea tintei de deficit convenite cu organismele financiare internationale", a afirmat Boc.

La intrevedere au mai participat reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului Si Mediului de Afaceri, precum si Aleksandr Ciurilin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, si alti reprezentanti ai Grupului Mechel. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: