Fiscul, cu ochii pe jurnalisti: veniturile mari pe drepturi de autor vor fi verificate

Data publicarii: 08-06-2011 | Media

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat, luni seara, la B1TV, ca, in curand, aproximativ 300 de romani care au venituri foarte mari vor fi verificati, pe lista figurand si persoane din presa.

"In perioada urmatoare va functiona Directia de verificari fiscale. Pana in prezent, ne-am pus la punct cadrul fiscal. Cei care vor fi inclusi in aceasta directie vor face o analiza de risc pentru selectarea de control a persoanelor, iar aici vorbim despre anumiti indivizi care au realizat profituri foarte mari", a explicat Blejnar, la B1TV, informeaza Ziare.com. 

Facand referire la cei din presa, Blejnar a precizat ca vor fi verificate acele persoane care au castigat profituri foarte mari si le-au justificat pe drepturile de autor.

"In loc sa-si repartizeze suma la profit, iar ulterior sa o repartizeze la dividende si sa plateasca impozite, ei au ales o cale simpla: au scos acel castig pe drepturi de autor. De exemplu, avem un caz: o persoana a declarat ca a castigat pe drepturi de autor cateva milioane de euro. Am fost socat. Asta a fost o facilitate care a fost exploatata in mod ilicit", spune Blejnar.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: