Udrea il invita pe Oprescu la o discutie privind realizarea diametralei Berzei - Buzesti

Data publicarii: 08-06-2011 | Diverse

Ministrul Turismului, Elena Udrea, i-a adresat marti primarului Capitalei, Sorin Oprescu, invitatia la o discutie, pe 9 iunie, la sediul MDRT, pe marginea proiectului diametralei Berzei -Buzesti.

"Avand in vedere faptul ca, in prezent, in Bucuresti se desfasoara proiectul de realizare a diametralei Berzei - Buzesti, operatiune urbana majora (...), actiune contestata de o serie de organizatii ale societatii civile pe aspecte de legalitate, transparenta, oportunitate, reglementare urbanisca si implementare, precum si faptul ca Planul Urbanistic Zonal aferent este in curs de avizare la MDRT, neindeplinind inca toate conditiile de conformitate tehnica si administrativa prevazute de lege pentru a primi avizul nostru, consider ca necesara si oportuna organizarea unei intaniri pentru a defini impreuna modul in care proiectul poate fi transformat intr-un adevarat proiect de regenerare urbana integrata", se arata in invitatia transmisa de Elena Udrea primarului Capitalei.

Ministrul Turismului s-a aratat interesat si de gasirea unei modalitati de a etapiza si gestiona interventiile, fara a bloca Bucurestiul.

Udrea il invita astfel pe Oprescu sa organizeze impreuna, pe 9 iunie, la sediul MDRT, o dezbatere publica privind proiectul amintit. Totodata, Udrea i-a cerut primarului Capitalei sa stabileasca o alta intalnire, in cursul acestei saptamani, daca nu va fi disponibil pe 9 iunie.

MDRT a anuntat, in 2 iunie, ca ministrul Elena Udrea a dispus Inspectoratului Teritorial de Constructii Bucuresti incetarea lucrarilor pe toate segmentele santierului diametrala Buzesti-Berzei pana la elaborarea unui proiect care sa respecte legea.

Lucrarile in discutie, initiate de edilii Capitalei, au necesitat si demolari, multe dintre ele contestate, de asemenea, de societatea civila.

Diametrala Buzesti-Berzei face parte din proiectul unui bulevard care va face legatura intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului, necesar pentru fluidizarea traficului. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: