Cum produci din deseuri, comori. Povestea celor trei studenti care cumpara mizerie si fac bani

Data publicarii: 08-06-2011 | Mediu

Restaurantul Magleby's Fresh din Utah (SUA) este cunoscut printre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentru varietatea felurilor de mancare oferite la micul dejun. In 2009 insa, unul dintre studentii care se ospatau aici a observat altceva, si anume ca resturile de mancare sfarseau in gunoiul localului. Atunci, Dan Blake, student la BYU, a vazut o oportunitate de afaceri nemaipomenita: daca cheltuielile cu materiile prime erau zero, acest lucru ar fi reprezentat o excelenta ocazie pentru demararea unui business.

Asa s-a nascut EcoScraps. Fondata in 2010, compania colecteaza astazi 20 de tone de deseuri alimentare de la peste 70 de bacanii, diversi angrosisti si magazine din Utah si Arizona. Apoi, din reciclarea deseurilor produce ingramasamant pentru flori, pe care il vinde cu 8,5 dolari sacul, in pepiniere si magazinele din vestul Statelor Unite.

 Compania are opt angajati cu norma intreaga si 14 part-time. Cat despre vanzari, Blake spera ca EcoScraps sa atinga o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari la sfarsitul acestui an.

Integral pe www.InCont.ro

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: