Romania, tara sclavilor bancari - Afla cati romani sunt datori

Data publicarii: 08-06-2011 | Finante-Banci

Ultimul raport al BNR nu arata deloc cifre imbucuratoare cand vorbim despre restantele pe care romanii le au la banci dar si numarul de credite care au ramas neplatite. Informatiile date de catre banca centrala arata ca tot mai multi debitori se confrunta cu dificultati in a-si plati datoriile la creditori. 

In aceste conditii, in aprilie, peste 721.000 de persoane (fata de 710.000, in aceeasi luna din 2010) aveau credite cu restante mai mari de 30 de zile. Numarul imprumuturilor neachitate la timp este si mai mare, ajungand la aproape 1,043 milioane, ceea ce inseamna ca una din doua persoane care are datorii la banca este restanta cu doua credite., scrie Ziare.com

Sumele pe care debitorii le datoreaza bancilor insumeaza 6,23 miliarde de lei. Din total, creditele in lei sunt de aproape 3 miliarde, in timp ce creditele in euro ajung sa totalizeze restante de 2,3 miliarde lei. Restantele la creditele in dolari au cea mai mica pondere - 26,5 milioane de lei. Din pacate pentru cei care au astfel de imprumuturi, sumele restante au cunoscut cea mai agresiva evolutie, adica o crestere de aproape 65%, avand in vedere ca, in martie, totalul era de 15,6 milioane lei. Creditele in alte monede insumeaza 960 de milioane de lei. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: