Alico Asigurari Romania si-a sporit anul trecut afacerile cu 7%, la peste 205 milioane lei

Data publicarii: 09-06-2011 | Finante-Banci

Alico Asigurari Romania a inregistrat anul trecut venituri din prime brute subscrise de peste 205 milioane lei, in crestere cu 7,1% fata de anul anterior, in timp ce profitul brut al companiei a depasit 81 milioane lei.

"Cresterea inregistrata anul trecut a fost sustinuta de proiectele lansate in 2009, cand am extins liniile de distributie si tipurile de produse pentru a preintampina pragmatismul clientului, manifestat in satisfacerea necesitatilor sale de asigurare. Rezultatele initiativelor au fost vizibile anul trecut si continua in 2011", a declarat directorul general Alico Asigurari Romania, Theodor Alexandrescu.

Clasele de produse care au inregistrat cea mai semnificativa crestere in portofoliul Alico Asigurari din 2010 au fost asigurarile de accidente si imbolnavire, precum si asigurarile de sanatate.

Veniturile din primele subscrise pe aceste clase au crescut cu 21%, depasind valoarea de 23 milioane lei. "La fel ca in anii anteriori, portofoliul companiei este constituit in majoritate din asigurari de viata cu beneficii garantate, care in 2010 reprezinta 75% din totalul primelor brute subscrise", se arata in comunicat.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat. La 1 noiembrie 2010, MetLife Inc. a achizitionat Alico.

MetLife Inc. are un portofoliu de 90 de milioane de clienti in peste 60 de tari. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: