Companiile de asigurari vor avea probleme din cauza noilor reglementari - sondaj PwC

Data publicarii: 09-06-2011 | Finante-Banci

Reglementarile noi introduse simultan la nivel local si international reprezinta principalul risc pentru domeniul asigurarilor, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanta financiara PwC. 

Noile reglementari guvernamentale, cum ar fi cele legate de cerintele de solvabilitate si de comportamentul in piata, ar putea sa impovareze industria, conducand la costuri mai mari si probleme de conformare. Acestea ar putea sa distraga managementul de la sarcina de a asigura profitabilitatea afacerilor, intr-o perioada in care sectorul se afla sub presiune, se arata intr-un comunicat al PwC, remis Ziare.com.

Directiva Uniunii Europene Solvency II, care trebuie implementata pana la sfarsitul acestui an, a fost principala ingrijorare exprimata de respondenti. Sondajul a identificat preocupari si in legatura cu implementarea noilor standarde internationale de raportare financiara, investigatia efectuata in Marea Britanie in legatura cu practicile de vanzari, precum si alte reglementari legislative si fiscale care vin sa ingreuneze un cadru de reglementare complex. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: