Pericol pentru Dacia: Chinezii fac cea mai ieftina masina din Europa in Bulgaria

Data publicarii: 14-06-2011 | Auto

Compania chineza Great Wall, care a semnat la sfarSitul lui 2009 un acord de colaborare cu firma bulgara Litex Motors, pare foarte aproape de a demara productia la noua uzina construita la sud de Dunare.

Conform agentiei bulgare Novinte, citate de capital.ro, uzina Great Wall va asambla, pentru inceput, trei tipuri de vehicule - un supermini numit Voleex C10, SUV-ul Hover H5 Si un pick-up denumit Steed - si va demara productia pana a sfarSsitul acestui an.

Desi nu au reuSit sa intre in posesia listelor cu preturi ale noilor vehicule jurnaliStii bulgari sustin ca Voleex C10 va fi cel mai ieftin autoturism de pe piata Uniunii Europene. Conform unor surse nedezvaluite de Novinite, hatchback-ul de clasa B va avea, in Bulgaria, un pret cu TVA de 12.500 de leva, adica nu mai mult de 6.400 de euro.  Dacia Logan are un pret minim de 6.500 de euro.

Uzina din Lovech va avea o capacitate de productie de 50.000 unitati pe an, scrie money.ro. Litex Motors va produce patru modele: un SUV, un pickup si doua berline. Toate vor fi comercializate in tarile din Uniunea Europeana.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: