Seful bancii centrale israeliene si-a anuntat oficial intentia de a candida la conducerea FMI

Data publicarii: 14-06-2011 | International

Seful bancii centrale israeliene, Stanley Fischer, si-a anuntat oficial intentia de a candida la conducerea Fondului Monetar International.

Fischer, un economist respectat si fost director adjunct in FMI, trebuie sa obtina aprobarea Fondului , deoarece regulile institutiei prevad ca o persoana nu poate candida la conducere daca are mai mult de 65 de ani. Fischer are 67 de ani.

Chiar daca va depasi acest obstacol, faptul ca este guvernator al bancii centrale israeliene face putin probabila posibilitatea de a obtine sustinerea tarilor arabe si altor economii emergente.

Intr-un comunicat dat publicitatii sambata seara, Fischer a precizat ca i-a informat pe premierul Benjamin Netanyahu si pe ministrul de finante Yuval Steinitz de decizia sa. El a afirmat ca se bazeaza pe experienta sa de vicepresedinte al FMI, ce i-ar permite sa "contribuie la consolidarea economiei globale in perioada de dupa criza".

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a demisionat luna trecuta din functie, dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol.

Favorita in cursa pentru a-i succeda este ministrul francez de finante Christine Lagarde.

Conducerea FMI urmeaza sa isi anunte decizie pana in 30 iunie. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: