Vesti bune din piata muncii: 5 firme angajeaza 3.200 de oameni. VEZI JOBURILE

Data publicarii: 14-06-2011 | HR/Cariere

Nu doar joburile sezoniere, din constructii, turism si agricultura, pun in miscare piata fortei de munca in aceasta perioada. Luna iunie a inceput cat se poate de optimist din acest punct de vedere, cu mai multe anunturi de investitii si de noi locuri de munca.

In ultima saptamana, cel putin 5 companii au anuntat ca fac angajari care insumeaza aproape 3.200 de locuri de munca. Domeniile de activitate cu planuri de recrutare sunt productia auto, retailul, constructiile si IT-ul.

1. Producatorul american de componente auto Delphi a anuntat ca deschide o noua fabrica in zona de sud-vest a Romaniei care ar putea ajunge la 1.000 de angajati pana la sfarsitul anului. Delphi va produce in orasul Moldova Noua din judetul Caras-Severin cablaje electronice pentru toata Europa. Compania angajeaza in prezent in special ingineri, absolventi de facultati tehnice si specialisti HR.

2. Consortiul de constructori care a castigat licitatia pentru Autostrada Timisoara - Lugoj a deschis deja procesul de recrutare la Primaria din Belint si sunt disponibile circa 1.000 de posturi, pentru diverse meserii. Potrivit site-ului lugojonline.ro, cei mai multi localnici au venit sa se angajeze ca soferi pe camioane sau muncitori calificati. Salariile variaza intre 1.500 si 4.500 lei pe luna.

3. Furnizorul american de outsourcing, Computer Generated Solutions (CGS), va deschide in luna iulie un  nou call center in Romania, la Sibiu, care va ajunge la 600 de angajati in acest an. Potrivit unui comunicat al companiei, angajarile vizeaza atat pozitii de operatori call center, cat si joburi din structura de management. CGS continua sa faca angajari si in Bucuresti si Brasov, unde activeaza de mai multi ani.

4. Belgienii de la Mega Image au anuntat ca vor investi anul acesta 50 de milioane de euro in deschiderea de noi supermarketuri si in moder-n-i-za-rea celor deja existente. Dupa ce au creat deja 250 de noi locuri de munca in 2011, acestia intentioneaza sa recruteze inca 350 de persoane pana la sfarsitul anului. Expansiunea Mega Image se va face mai ales in Bucuresti si in jurul acestuia.

5. Cel mai recent furnizor Ford care si-a anuntat investitia la Craiova, Kirchhoff Automotive, va recruta cel putin 200 de persoane in acest an. Germanii de Kirchhoff intentioneaza sa isi formeze in prima faza echipa manageriala, urmand ca din toamna sa demareze angajarile de specialisti si muncitori, potrivit Gazetei de Sud.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: