Ghetea (ARB): Am iesit din recesiune dar pana la iesirea din criza mai este

Data publicarii: 14-06-2011 | Finante-Banci


Am iesit din recesiune dar pana la iesirea din criza probabil ca mai este, a declarat, marti, Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), intr-o conferinta de presa.


'Din aprilie avem semne clare ca iesim din recesiune. Sunt semne de revigorare. Vedem activitati economice care sunt mai stabile', a mai spus oficialul ARB.

Potrivit acestuia, in sistemul bancar vor continua sa se acumuleze pierderi. 'Aici vorbesc despre pierderi de clienti, de imagine. Comunitatea bancara a pierdut mult in ultimii ani in ceea ce priveste clientela sa. Spre exemplu, anul trecut s-a creat o prapastie intre banci si clientela sa, care parea sa nu se mai acopere. S-a dat dreptate bancilor dar au castigat clientii', a afirmat Ghetea, referindu-se si la Ordonanta 50 privind contractele de credit pentru consumatori.

El a mai spus ca in acest moment se refinanteaza orice. 'Fiecare banca scoate armele sale dar intr-un context de fairplay. Efectul este zero. Nu observam sa avem o crestere a soldului creditelor. Se schimba doar structura mergand de la o banca la alta', a mai spus oficialul ARB.

'In partea a doua a acestui an retailul se va relua. Vom oberva ca oamenii vor incepe sa revina la planurile pe care si le-au facut. Pentru asta au nevoie de bani, deci de credite', a explicat Ghetea.

Radu Gratian Ghetea participa, marti, la o conferinta dedicata sectorului de retail banking, organizata de FinMedia, cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: