Cat au scazut chiriile in marile centre universitare din Romania. Cand se anunta majorari

Data publicarii: 14-06-2011 | Imobiliare


Romanii care stau cu chirie au parte de vesti bune in urmatorul an. Dupa ce tarifele de inchiriere au scazut cu aproape 12% in perioada mai 2010 - mai 2011, in principalele orase, specialistii spun ca abia din 2012 se intrevad usoare cresteri ale chiriilor.

La Brasov se cer cele mai mici chirii

Deocamdata, persoanele care stau cu chirie la bloc au platit din ce in ce mai putin in ultimul an, economisind chiar si cateva zeci de euro, fata de primavara anului trecut.

De exemplu, in cazul apartamentelor cu una si doua camere din principalele centre universitare, proprietarii au taiat cu aproape 12% din chirii, in medie, in intervalul mai 2010 - mai 2011, potrivit datelor comunicate de portalul www.imobiliare.ro, la solicitarea gandul.

Cele mai mari scaderi se constata in Brasov si Timisoara, unde tarifele de inchiriere a garsonierelor au coborat cu 11,4%, respectiv 8,4%, in perioada analizata. Brasovenii platesc astfel 155 de euro pe luna, cu 20 de euro mai putin comparativ cu mai 2010, Brasovul fiind de departe orasul cu cele mai mici chirii, reiese din datele portalului imobiliar.

Timisorenii aloca ceva mai mult decat brasovenii - 174 de euro/luna pentru o garsoniera, in scadere de la 190 de euro.

Proprietarii din Bucuresti au taiat sase euro din tarife

Bucurestenii si clujenii, in schimb, cheltuiesc cel mai mult pe chirii. Fata de anul trecut, proprietarii de garsoniere din Capitala au taiat doar sase euro din chirii, tarifele medii ajungand la 228 de euro/luna. Bucurestiul este de altfel singurul oras in care garsonierele se inchiriaza cu peste 200 de euro pe luna.

Cititi integral in Gandul.info
Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: