Negocieri esuate in Coalitie: UDMR nu este de acord cu reorganizarea teritoriala VEZI HARTA UDMR

Data publicarii: 14-06-2011 | Politica


Negocierile de marti din randul Coalitiei pe tema reorganizarii teritoriale au esuat. UDMR nu este de acord cu cele opt superjudete propuse de PDL. Maghiarii propun in schimb 16 regiuni.

edinta Coalitiei de marti, de la Palatul Victoria, s-a terminat fara ca PDL sa ajunga la o intelegere cu UDMR in ceea ce priveste reorganizarea teritoriala.

Daca PDL doreste reorganizarea in opt superjudete, liderii Uniunii propun 16 zone si vor ca Harghita, Covasna si Mures sa fie sub o singura autoritate. Pe de alta parte, UDMR afirma ca nu poate imbratisa propunerea democrat-liberalilor intrucat nu ar avea sustinere din teritoriu. De cealalta parte, PDL spune ca va merge mai departe cu reorganizarea in opt judete si ca isi va angaja raspunderea pe acest document.


Asumarea raspunderii Guvernului pe noua harta a Romaniei la pachet cu statutul minoritatilor pana cel tarziu in toamna este oferta cu care PDL ar fi mers, marti, in Coalitie, pentru a convinge UDMR-ul sa nu puna bete in roate proiectului de reorganizare administrativa, scrie Gandul, citand surse democrat-liberale.

Cu liderii Uniunii sustinand public ca nu accepta nici in ruptul capului cele opt superjudete anuntate de Traian Basescu si de Emil Boc, democrat-liberalii ar mai lasa de la ei numai ca sa vada legea trecuta de Parlament pana in toamna, chiar daca, in final, o astfel de varianta ar incurca socotelile atat cu Uniunea Europeana, cat si cand vine vorba de angajarea altor proiecte finantate din fonduri comunitare.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras, a declarat, pentru NewsIn, ca liderii Uniunii au transmis, marti, PDL, in sedinta Coalitiei, ca UDMR nu sustine varianta reorganizarii teritoriale in opt judete, optand pentru promovarea propriului proiect depus deja in Parlament.

Integral in Realitatea.net
Sursa foto: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: