Lupta pentru sefia FMI, pe ultima suta de metri. Cine pe cine sustine?

Data publicarii: 15-06-2011 | International



Numele vehiculate in lupta pentru sefia FMI au fost multe, de cand a inceput scandalul cu fostul sef Dominique Strauss-Kahn si pana in prezent. Insa, FMI a decis, luni, ca doar doua nume mari pot intra in competitie: ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, si Agustin Carstens, guvernatorului bancii centrale din Mexic.

In ciuda faptului ca Agustin Cartens pare sa fie mai experimentat, avand in vedere ca a detinut functii precum ministru de Finante, sef al Bancii Centrale din Mexic timp de patru ani si fost director general adjunct al FMI, candidatura frantuzoaicei pare sa adune, totusi, mai multe voturi., scrie Ziare.com

Christine Lagarde are, in primul rand, sprijinul a sapte europeni: Temmeyer Hubert (Germania), Ambroise Fayolle (Franta), Gibbs Alexander (Marea Britanie), Kiekens Willy (Belgia), Age Bakker (Olanda), Sadun Arrigo (Italia) si Andersen Benny (Danemarca), scrie Le Parisien.

Reprezentantii Africii sunt si ei tot de partea lui Lagarde. Astfel, egipteanul Abdel Shakour Shaalan, care reprezinta douasprezece tari arabe si Maldive, ar trebui sa urmeze sfatul autoritatilor si sa o voteze pe Lagarde, ca si togolezul Kossi Assimaidou, care reprezinta 22 de tari francofone din Africa.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: