Popa (BNR): Efectul TVA-ului redus la alimente ar putea fi unul moderat

Data publicarii: 15-06-2011 | Economie

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a declarat marti ca o reducere a TVA la alimente ar putea avea un impact moderat si ca trebuie vazut daca aceasta masura este fezabila cu tintele importante de consolidare fiscala asumate fata de FMI si CE.

"Noi comentam de obicei initiative legislative care au fost transpuse in practica. Este o intrebare buna daca impactul reducerii TVA la alimente ar fi unul de majorare a marjelor de profit sau de reducere a preturilor, nu stiu sa va raspund. Probabil ca impactul ar fi moderat, ca sa nu spun marginal", a spus Popa.

El a declarat ca trebuie vazut daca Romania isi poate permite sa ia o asemenea masura.

"Important este sa vedem, pentru ca alimentele au o pondere semnificativa in cosul de consum, daca o eventuala reducere a TVA este fezabila in acest moment, avand in vedere tintele importante de consolidare fiscala pe care Guvernul Romaniei si le-a asumat fata de Comisia Europeana (CE) si fata de Fondul Monetar International (FMI) si care sunt intarite de faptul ca Romania participa la Pactul Euro Plus, unde consilidarea fiscala merita o atentie deosebita, daca ne putem permite in acest moment modificari ale cotei TVA 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: