Criza din Grecia loveste cele mai mari banci franceze. Moody's ameninta cu retrogradarea

Data publicarii: 15-06-2011 | Finante-Banci

Moody's a plasat cele mai mari trei banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit Agricole, in evaluare pentru o posibila reducere a ratingului de credit, din cauza expunerii acestora pe datoriile de stat ale Greciei, transmite Reuters.

"Deciziile de astazi (miercuri - n.r.) reflecta temerile Moody's legate de expunerile acestor banci pe economia elena, prin detineri directe de obligatiuni guvernamentale, prin credite catre sectorul privat din Grecia sau prin subsidiare care opereaza in aceasta tara, factor cheie pentru CASA (Credit Agricole) si SocGen (Societe Generale) din cauza bancilor locale detinute aici", se arata intr-o notificare a agentiei de evaluare financiara.

Ministrii Finantelor din tarile zonei euro nu au ajuns marti la un acord privind forma in care creditorii privati ai statului grec ar trebui sa participe la costurile unui nou pachet de bailout. Gasirea unei solutii cade astfel in sarcina liderilor Germaniei si Frantei, care se vor intalni in urmatoarele zile.

Cititi integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: