Top 5 motive pentru care romanii decid sa isi caute un alt job

Data publicarii: 16-06-2011 | HR/Cariere

BestJobs.ro a chestionat recent 2488 de utilizatori pentru a afla principalele motive ce stau la baza deciziei de a schimba locul de munca. 

BestJobs a propus candidatilor sa selecteze motivele principale pentru care si-au schimbat ultimul job, chestionarul oferind posibilitatea selectarii de raspunsuri multiple. In urma analizei raspunsurilor am realizat top 5 al motivelor pentru care romanii decid sa isi caute un alt job:

  1. salariu mai mare - 77,49%
  2. oportunitati de promovare /avansare - 67,64%
  3. un job mai interesant - 34,20%
  4. dorinta de a profesa in acelasi domeniu cu studiile realizate - 26,21%
  5. stagii de pregatire /training - 23,95%

Alte motive votate au fost: relatia dificila cu seful sau colegii (19,98%), reducerea disponibilitatii pentru calatorii in interes de serviciu (5,59%) si dorinta de relocare in alt oras (2,74%). 

"Rezultatele demonstreaza ca pe langa aspectul important al beneficiilor financiare, angajatorii ar trebui sa ia in considerare si alte forme de compensare si motivare a angajatilor. Un traseu de promovare in structura interna a companiei clar definit, un job interesant si pe masura pregatirii profesionale, ce ofera si posibilitatea de dezvoltare a competentelor sunt criterii ce pot creste fidelitatea angajatilor, chiar daca remunerarea nu este satisfacatoare acum, intr-o perioada dificila economic." Adela Grama, Specialist HR BestJobs 

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.