Exporturi de 6 milioane de euro pentru Romania dupa expozitia Interzum pentru mobila si decoratiuni interioare

Data publicarii: 17-06-2011 | Afaceri

Cu trei luni inaintea primei editii a SIM - Salonul International de Mobila, Echipamente si Accesorii de la Bucuresti, care va avea loc intre 7-11 septembrie, la Romaero Baneasa, 14 companii din industria romaneasca au participat la expozitia internationala Iterzum, de la Koln, Germania, dedicata industriei mobilei si decoratiunilor interioare.

Conform raportului intocmit de Consulatul General al Romaniei de la Bonn, prezenta firmelor romanesti  a generat angajamente de export de peste 6 milioane de euro. 

14 companii autohtone au fost prezente la marele eveniment, fie incluse in standul national amplasat in hala centrala, fie in standuri proprii. 

Pavilionul national a inclus companii precum S.C. Alabastru Zarnesti, S.C. DeCORA Folii SRL si Furnire SRL, Arad, S.C. Imageline Odorheiul Secuiesc, S.C. AZI SRL, Piatra Neamt, S.C. Sigstrat Sighetu Marmatiei, S.C. PROLEMN SRL, Reghin, S.C. Unicorn Holding SRL, Bucuresti, S.C. ZENDEV HOUSE SRL, Bucuresti, S.C. HOLZINDUSTRIE BACO SRL, Comanesti. 

Pe langa acestea, cinci companii au participat cu standuri proprii: S.C. JF Furnir SRL (cu capital austriac), Brasov, S.C. Massiv Forest Products SRL (capital german) Buchin, S.S. Eco Silva Prod Com Serv SRL, Bacau, S.C. Diamond Precicut SRL, Timisoara si S.C. Vitafoam Romania SRL, Ludus.

Peste 90 de companii germane au primit invitatia de a vizita standurile Romaniei si de a studia oferta de export a companiilor noastre. 

Prin urmare, in cadrul standului national s-au desfasurat 365 de intalniri de afaceri, mai mult de 60% cu parteneri noi. 

In urma discutiilor, o parte dintre companiile romanesti au obtinut angajamente de export in Danemarca, Grecia, Italia, Pakistan, Norvegia sau Liban.

Urmatoarea mare expozitie dedicata acestei industrii va avea loc la Bucuresti, in perioada 7-11 septembrie. La Romaero Baneasa va avea loc SIM - Salonul International de Mobila, Echipamente si Accesorii, o expozitie la care cele mai mari companii din industrie vor fi prezente cu standuri pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati.

Evenimentul promite sa fie principalul punct de atractie anual pentru specialistii din industrie dar si pentru publicul larg in cautarea unor piese de mobilier pentru cele mai exigente gusturi (www.simexpo.ro). 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: