Isarescu: Romania are nevoie de perseventa, o calitate nu prea frecventa pe malurile Dambovitei

Data publicarii: 17-06-2011 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi ca Romania are nevoie de perseventa, "o calitate nu prea frecventa pe malurile Dambovitei", de consolidare si de intelegere, nu numai la nivelul specialistilor, dar si la nivelul opiniei publice.

"Romania, in opinia mea, are  nevoie de perseventa, o calitate nu prea frecventa pe malurile Dambovitei, am mai spus acest lucru si il mai spun o data, de consolidare, de intelegere, si aceasta nu numai la nivelul specialistilor, dar si la nivelul opiniei publice, de intelegerea a ceea ce inseamna, de exemplu, ciclu economic si faptul ca el este inerent economiilor de piata", a declarat Isarescu. 

El a declarat ca momentul actual nu mai este o rascruce de drumuri si ca ar fi pacat daca iar am spune ca suntem la rascruce si cautam un alt drum.

"Cred ca este un moment de consolidare si credibilizare a ceea ce s-a facut in aceasta tara, si as adauga si ideea de a invata din experienta celor 20 de ani si din lectiile crizei, cred ca ar defini foarte bine ce credem noi de la Banca Nationala ca avem de facut", a spus Isarescu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: