ALB Romania a realizat un proiect al unui cod de bune practici pentru industria creditului de consum

Data publicarii: 17-06-2011 | Finante-Banci

Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania a realizat un proiect al unui cod de bune practici pentru industria creditului de consum care are ca scop, printre altele, redefinirea parteneriatului dintre finantator si consumator.

Proiectul vizeaza si asumarea unor obligatii in ceea ce priveste modalitatile de comunicare, solutionarea pangerilor si/sau monitorizarea creditelor.

"Semnatarii Codului vor actiona intr-o maniera impartiala si rezonabila in relatia cu clientii, vor respecta toate angajamentele si standardele Codului, vor da dovada de o atitudine binevoitoare si pozitiva si vor asigura un nivel ridicat al serviciilor in relatia cu clientii, vor imprumuta bani intr-o maniera responsabila si vor transmite informatii clare si transparente referitoare la produsele si serviciile oferite", se mentioneaza in document.

Potrivit proiectului, inainte de a acorda finantare, creditorul se va asigura ca beneficiarul poate rambursa suma de bani imprumutata, ca exista un istoric dovedit al comportamentului de plata al solicitantului si se va intocmi un raport de credit in conformitate cu procedurile interne de prudentialitate si cu politicile sale comerciale.

ALB Romania reprezinta conform statisticilor ALB si BNR, 91% din piata de leasing financiar si 63% din totalul pietei creditului de consum IFN din Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: