BCR: Primul contract de credit din programul Prima Casa 4 a fost semnat vineri

Data publicarii: 17-06-2011 | Finante-Banci

Primul contract de credit in cadrul programului 'Prima Casa 4' a fost semnat vineri, la sediul Bancii Comerciale Romane (BCR), in prezenta premierului Emil Boc.

Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis in 6 iunie creditarea in programul 'Prima Casa 4', fiind prima banca din Romania ce s-a inscris in cea de a patra etapa a programului. 

'BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate pana in prezent prin programul Prima Casa. Vom putea acorda imprumuturi inca un an si jumatate sau doi ani prin acest program, daca ne dublam expunerea', a declara, in urma cu zece zile, Oana Petrescu, vicepresedinte retail BCR. 

In cadrul programului se pot achizitiona locuinte finalizate/ locuinte nefinalizate, aflate in diverse faze de constructie, destinate achizitionarii dupa finalizare sau locuinte noi, destinate achizitionarii dupa finalizare construite in baza autorizatiilor de construire eliberate dupa 22 februarie 2010. De asemenea, se pot construi locuinte viitoare de catre beneficiari individuali, in baza unei autorizatii de construire eliberata dupa 22 februarie 2010. 

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: