1.480 de angajati de la companii din subordinea MECMA vor fi disponibilizati in 2011

Data publicarii: 20-06-2011 | HR/Cariere

Un numar de 1.480 de angajati ai unor companii aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri urmeaza a fi disponibilizati in 2011, impactul bugetar al acestei masuri fiind de 25,29 milioane lei, in 2011 si 2012, conform unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul MECMA.

Disponibilizatii vor beneficia, conform proiectului de act normativ, de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale. Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi de 12,654 milioane lei pe an, in 2011 si 2012. 

Masura vizeaza sase societati, si anume Complexul Energetic Rovinari (30 disponibilizati), Complexul Energetic Turceni (200 de persoane), Complexul Energetic Craiova (250 persoane), Termoelectrica (300 persoane), Electrica Serv (600 persoane) si Electrocentrale Deva (100 persoane). 

Scopul acestui act normativ consta in eficientizarea activitatii operatorilor economici din domeniul energetic. 

Conform notei de fundamentare a Hotararii, Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020 aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1069/2007, precum si Directiva 2009/28/CE privind promovarea energiei din surse regenerabile constituie reglementarile actuale in baza carora se deruleaza programe de restructurare a companiilor/societatilor nationale si societatilor comerciale din domeniul energetic aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Obiectivele principale ale acestor programe sunt reducerea, in continuare, pana la eliminare, a pierderilor din exploatare, obtinerea unei competitivitati reale in conditiile unei piete libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai buna a potentialului uman si tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare si impact pozitiv asupra mediului de afaceri. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: