Actiunile SIF si FP s-ar putea aprecia cu pana la 42 la suta intr-un an

Data publicarii: 20-06-2011 | Bursa

Indicele BET-FI inca nu s-a inscris pe un trend clar de evolutie, incercand "spargerea" pragului de 23.200 de puncte sau testarea nivelului de 20.800 de puncte

Actiunile SIF si Fondul Proprietatea (FP) sunt, de departe, printre cele mai atractive de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) atat prin prisma potentialului, cat si a lichiditatii. In pofida discounturilor mari fata de valoarea activului net, randamentele aduse de cele sase actiuni in 2011 au fost sub asteptari, cu un maxim de 8,7% pentru SIF Oltenia. Scaderea participatiei statului la FP, precum si perspectivele favorabile pentru SIF-uri determina un potential de crestere de pana la 42% in urmatoarele 12 luni.

Odata cu listarea Fondului Proprie-tatea la Bursa, SIF-urile au fost detronate din prima pozitie a topului de lichiditate, dar si in preferintele investitorilor. In conditiile in care statul a pierdut controlul la FP, cu o participatie de 25%, Fondul Proprietatea are potential sa devina si mai atractiv pentru investitori, pe masura ce presiunea la vanzare din partea fostilor proprietari se va diminua. De la listare, Fondul Proprietatea a dezamagit insa investitorii, pretul diminuandu-se cu 12,29%, ceea ce reprezinta cea mai mare scadere din randul SIF-urilor si FP. De altfel, ponderea mare a actiunilor FP in cadrul indicelui BET-FI a avut un impact major asupra indexului, reducandu-i ascensiunea la 5,52%. 

Integral in Fin.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: