Comisia JURI din PE a votat in unanimitate ridicarea imunitatii europarlamentarului Adrian Severin

Data publicarii: 21-06-2011 | Politica

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a votat luni seara, in unanimitate, intr-o reuniune cu usile inchise, un raport ce recomanda ridicarea imunitatii eurodeputatului roman Adrian Severin, implicat in cazul ''bani in schimbul amendamentelor'' relatat de publicatia 'The Sunday Times' in 20 martie.

Raportul este elaborat de eurodeputatul italian Francesco Speroni. Votul in plenul PE asupra documentului este prevazut pentru 23 iunie. 

Raportul contine un proiect de decizie a PE si expunerea de motive. Proiectul de decizie prevede ca ''Parlamentul European hotaraste sa ridice imunitatea lui Adrian Severin, excluzand restrictionarea libertatii personale'' si ''incredinteaza presedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie, precum si raportul comisiei competente, autoritatilor competente din Romania si lui Adrian Severin''. 

In cadrul sectiunii 'expunerea de motive' a documentului, se mentioneaza ca la data de 21 martie a acestui an, DNA a deschis o actiune impotriva lui Adrian Severin, deputat in Parlamentul European, pe baza informatiilor ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011 eurodeputatul roman ar fi acceptat oferta unei plati de 100.000 de euro, din partea reprezentantilor unei asa-zise societati de consultanta care s-a prezentat sub denumirea 'Taylor Jones Public Affairs', pentru a sustine in PE un amendament la directiva 19/1994 privind sistemul de garantare a depozitelor, amendament referitor la termenul de rambursare al depunatorilor in caz de faliment bancar. 

''Conform autoritatilor romane, in urma verificarilor preliminare, incluzand declaratia unui alt deputat in PE, copia facturii si intregistrari audio oferite de mass-media, a rezultat ca exista motive serioase pentru a crede ca, dupa ce a incheiat un acord cu reprezentantii asa-zisei societati de consultanta, dl Severin a contactat atat personal, cat si prin intermediul secretariatului sau, cel putin un deputat in Parlamentul European pentru a afla daca a fost depus un anumit amendament pentru dezbatere in cadrul Comisiei de afaceri juridice, referitor la termenul de rambursare a depunatorilor in caz de faliment bancar. Dupa ce a dat asigurari reprezentantilor 'societatii de consultanta' ca amendamentul care ii interesa a fost depus pentru dezbatere in Comisia de afaceri juridice de catre un alt deputat roman in PE, Sebastian Bodu, dl Severin le-a promis ca va sustine acest amendament si a cerut o prima transa de 12.000 de euro pentru serviciul adus, suma pentru care a fost emisa o factura'', se arata in acelasi document. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: