Bach (CEO Holcim Romania): Cea mai mare provocare pentru urmatorii 2-3 ani va fi infrastructura

Data publicarii: 21-06-2011 | Afaceri

Noul director general al Holcim Romania, Daniel Bach, a declarat luni ca cea mai mare provocare pentru el pe piata cimentului si a constructiilor, in urmatorii doi-trei ani, este infrastructura din Romania.

"Daca s-ar face investitii in infrastructura din Romania, acestea ar atrage dupa sine investitii si in alte sectoare precum turism, piata imobiliara", a declarat Daniel Bach, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, numai 10% din productia anuala de ciment a companiei Holcim Romania este livrata in infrastructura, iar restul in proiectele rezidentiale si non-rezidentiale (centre comerciale, industrie).

In ceea ce priveste certificatele de emisii dioxid de carbon ale Holcim Romania ce au fost furate in noiembrie anul trecut, au fost recuperate numai 600.000 din cele 1,6 milioane certificate sustrase. "Investigatia este inca in curs de desfasurare si nu putem da detalii. Valoarea totala a certificatelor furate este de aproape 15 milioane euro", a spus Bach.

Elvetianul Daniel Bach, care a venit la conducerea Holcim Romania la 1 aprilie 2011, (inlocuindu-l pe Markus Wirth), a ocupat totodata functii de conducere in cadrul operatiunilor Holcim din Filipine, Indonezia si China. Acesta a precizat ca, la venirea in Romania, s-a speriat de cainii de maidanezi si "am si vazut cum i-au atacat pe altii".

Pasajul Basarab, proiectat sa reziste o suta de ani

Altfel, Holcim a fost unul din furnizorii de ciment pentru proiectul pasajului Basarab din Capitala, deschis duminica circulatiei. Managerul de dezvoltare durabila al Holcim Romania, Alina Cristea, a declarat luni, in cadrul conferintei, ca astfel de proiecte sunt realizate sa reziste chiar si o suta de ani. "Este cel mai mare proiect de infrastructura din Bucuresti", a spus Alina Cristea, care a precizat ca Holcim Romania a furnizat 10% din cimentul folosit la dezvoltarea proiectului.

Pasajul Basarab are o lungime de aproape 2 km, a costat 1,2 miliarde lei, iar dezvoltatorii proiectului au fost doua dintre cele mai mari companii de constructii din Europa, compania italiana Astaldi S.p.A si compania spaniola FCC Construccion.

Holcim Romania si-a planificat sa aloce in acest an 35 milioane euro pentru a dezvolta proiecte orientate catre mediu si eficienta energetica, precum si pentru a asigura mentenanta echipamentelor din fabrici. Totodata, Grupul Holcim si-a planificat sa reduca cu 25% emisiile specifice pe tona de produs (ciment si lianti hidraulici similari) pana in 2015, comparativ cu nivelul anului 1990.

In 2010, Holcim Romania a co-procesat in fabricile de ciment deseuri menajere echivaland consumul a circa 140.000 persoane. Conform Eurostat, fiecare roman produce in medie 3821 kg de deseuri pe an.

Holcim Romania face parte din Grupul Holcim Ltd., unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 80.000 de angajati. In 2010, grupul a avut vanzari de 20,8 miliarde dolari si un profit net de 1,13 miliarde dolari.

In Romania, Holcim este prezent de 13 ani si detine in prezent doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 20 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 1.100 de angajati. Investitiile companiei in tara se ridica la 700 milioane euro, pana in 2010. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: