5 motive pentru care ratele si chiriile in valuta se scumpesc saptamana aceasta

Data publicarii: 21-06-2011 | Imobiliare

Moneda romaneasca este intr-un picaj pe toate liniile, la inceput de saptamana. Asta va aduce automat scumpiri ale serviciilor calculate in euro, precum si majorari ale ratelor la imprumuturile in valuta. In plus, dobanzile se actualizeaza zilele acestea

1. Euro, dolarul si francul sunt pe val. BNR a anuntat pentru francul elvetian un nou record istoric pe curs, de 3,5396 lei/franc, iar pentru euro referinta a urcat la maximul din ultimele patru luni si jumatate, la 4,2635 lei/euro.

In raport cu euro, cursul se situeaza la cel mai inalt nivel din 11 februarie, cand banca centrala a anuntat o referinta de 4,2649 lei/euro.

2. Toate valutele din regiune au inregistrat scaderi dupa ce a fost amanata urmatoarea transa din finantarea externa acordata anul trecut Greciei de catre Uniunea Europeana.

3. Cotatia Euribor la 3 luni a depasit pragul de 1,5%. Valoarea este dubla fata de martie 2010, cand Euribor la 3 luni a inregistrat un minim istoric, de aproape 0,60%. Acest lucru va conta in economia fiecarui credit in euro din Romania, care are o dobanda variabila, calculata dupa valoarea indicelui Euribor la 6 luni (potrivit BNR, majoritatea imprumuturilor in valuta sunt cu dobanda de acest fel). Aceste dobanzi se actualizeaza in luna iunie.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: