BCR si VISA au lansat si cardul de cumparaturi contactless cu aplicatia de transport RATB inclusa

Data publicarii: 21-06-2011 | Finante-Banci



  • PowerCard Standard Contactless Visa este singurul card de credit contactless din Romania, cu aplicatie de transport RATB inclusa.
  • BCR a vandut deja aproximativ 4.500 de carduri Zambet BCR, card de debit contactless, cu aplicatie de transport RATB inclusa si care ofera bonusuri substantiale pentru cumparaturi.


 Banca Comerciala Romana si VISA au lansat si un card de credit, contactless, cu aplicatie de transport inclusa. Cardul PowerCard Standard Contactless Visa inglobeaza 2 produse intr-unul singur

  •  card de transport in comun pentru Bucuresti e functioneaza precum cardul Activ RATB in toate mijloacele de transport in comun din Bucuresti precum si la metrou.
  •  card de credit in lei, pentru cumparaturile de zi cu zi e functioneaza intocmai ca si cardul de credit PowerCard Standard BCR si are in plus tehnologie contactless pentru plati rapide de mica valoare.

"La o luna de la lansarea cardului de debit, contactles, Zambet BCR, ne-am completat oferta si cu un card de credit contacless, cu aplicatia de transport pentru Bucuresti inclusa, sub brandul Powercard BCR. Cand vor sa mearga la cumparaturi, bucurestenii trebuie sa aiba cu ei doar acest card. Pot plati transportul in comun cu el, pot plati cumparaturile cu acest card, pot plati masa in oras si totul foarte rapid, datorita tehnologiei contacless.

Mai mult, folosind PowerCard Standard Contactless Visa, ei vor avea cumparaturile asigurate 100 de zile si pot beneficia de reducerile de pana la 25% la partenerii nostri, precum si de plata in rate cu 0% dobanda" a declarat Igor Zganjer, Director Carduri BCR.

Cardul PowerCard Standard Contactless Visa are o dobanda variabila (modificata trimestrial prin insumarea valorii ROBOR 3M cu marja fixa de 11,5%) de 17,18% pe an pentru cardurile negarantate. Pentru a beneficia de o dobanda semnificativ mai mica si pentru a evita documentatia necesara obtinerii unui card de credit, clientii pot sa obtina acest card garantat cu un depozit colateral. In aceste conditii dobanda este de 12.18% pe an.

"Anul 2011 este in mod clar anul tehnologiei contactless in Romania. Suntem increzatori ca ancorarea acesteia in comportamentul zilnic al bucure tenilor va fi determinata de utilizarea cardurilor contactless la plata calatoriei cu transportul in comun. La scurt timp dupa lansarea cardului de debit contactless BCR, ne bucuram sa participam la un alt proiect important: lansarea cardului de credit cu func ionalitate de plata a transportului prin RATB. Din datele noastre am remarcat tendin a romanilor de a- i folosi cardurile de credit pentru cumparaturi de valoare din ce in ce mai mica, pentru pla i uzuale, astfel incat lansarea de azi este o evolu ie fireasca care sa ii ajute sa- i utilizeze cardul i in autobuze, troleibuze, tramvaie i metrou pentru o viteza imbunatatita, siguranta si confort ale tranzac iei de plata", spune Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

AVANTAJELE cardului de credit PowerCard Standard Contactless :

  • aplicatie de transport comun pentru Bucuresti - este emis din start cu titlul de transport comun de tip "Portofel electronic" inscriptionat pe aplicatia de transport. Detinatorul poate merge pentru incarcarea pe aplicatia de transport a altor variante de titluri de transport (ex. abonament), la orice punct de emitere reincarcare RATB.
  • reincarcarea automata - cardul este emis cu functia de reincarcare a titlului de transport in comun tip "Portofel electronic" din limita de credit acordata. Reincarcarea se face mod automat cu suma de 10 lei in cazul in care soldul existent pe aplicatia de transport scade sub 10 lei.
  • asigurare de protectie a cumparaturilor (de exemplu daca iti cumperi un ceas valoare de minim 50 de EURO prin cardul BCR si acesta este distrus sau furat in maxim 100 de zile, atunci iti primesti banii inapoi)
  • asigurare de calatorie ce acopera : asistenta medicala, intarzierea zborului, asigurare pentru deces invaliditate permanenta.
  • puncte de loialitate obtinute automat si transformate apoi automat in bani pentru tranzactiile efectuate la orice comerciant din tara sau strainatate si pe internet.

Perioada de gratie de maxim 53 de zile valabila pentru tranzactiile la orice comercianti / internet

Limita maxima care poate fi obtinuta pe cardul de credit PowerCard Standard Contactless Visa, fara garantii, este de 20.000 de lei, iar valabilitatea limitei de credit este nelimitata. Emiterea cardului costa 30 de lei, iar comisionul de administrarea anuala este in valoare de 30 de lei.

La mijlocul lunii mai 2011, BCR, RATB si VISA au lansat cardul Zambet BCR, card de debit, contactless, cu aplicatie de transport inclusa. La emiterea cardului, fiecare client primeste cadou 10 lei in portofelul electronic pentru plata calatoriilor. Portofelul electronic al cardului ZAMBET BCR are posibilitatea reincarcarii automate cu sume din contul bancar, astfel bucurestenii nu mai trebuie sa aiba grija reincarcarii cardului de calatorie. Mai mult, la fiecare reincarcare a aplicatiei de transport, clientii primesc bonus 5% din valoarea sumei reincarcate. In plus, clientul primeste bonusuri substantiale cand utilizeaza cardul la diferite categorii de comercianti (indiferent de banca ce a instalat aparatul POS): 1% pentru cumparaturi la orice supermarket si hypermarket, 2% pentru segmentul imbracaminte/incaltaminte, 3% pentru comercianti din zona divertisment (restaurante, baruri, cinematografe, teatre, bowling samd)

Ultimele stiri pe BankNews.ro: