MDRT a propus Organizatiei Mondiale a Turismului elaborarea unui cod mondial al turismului

Data publicarii: 22-06-2011 | Turism

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a propus, in cadrul celei de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), elaborarea unui cod mondial al turismului,care sa aiba un caracter voluntar si complementar fata de existentul cod de etici in turism.

"Lansarea acestei propuneri a generat comentarii favorabile, propuneri si recomandari care au subliniat necesitatea elaborarii unui astfel de document. Propunerea Romaniei reprezinta o abordare pragmatica, in sensul cresterii rolului OMT in cadrul industriei mondiale de turism", informeaza un comunicat emis marti de minister.

O delegatie a MDRT a reprezentat Romania la aceasta sesiune, care s-a desfasurat la Mombasa (Kenya), in perioada 19-21 iunie. La eveniment au participat atat statele membre cu drepturi depline in cadrul OMT, cat si state afiliate la organizatie.

"Pe agenda evenimentului s-au regasit teme de interes precum actuala dezvoltare a turismului pe plan mondial, dar si perspective de dezvoltare pana in 2030. Participantii au facut o serie de propuneri care au vizat in principal identificarea celor mai bune solutii pentru dezvoltarea industriei de turism pe plan mondial, precum si masuri pentru prevenirea in cel mai eficient mod si reducerea la maximum a efectelor catastrofelor naturale asupra acestui sector", se arata in comunicat.

Consiliul Executiv reprezinta organul de conducere al OMT, fiind constituit din state membre cu drepturi depline, care se reunesc cel putin de doua ori pe an si care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile adunarilor generale ale OMT. Pentru anul 2011, presedintia Consiliului Executiv al OMT este detinuta de Italia, iar vicepresedintia de Kenya si Romania. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: