Piata locala de echipamente stomatologice ar putea reveni in 2011 la nivelul din 2008,de 40 mil.euro

Data publicarii: 22-06-2011 | Afaceri

Piata locala de echipamente stomatologice (inclusiv consumabile) ar putea reveni in acest an la nivelul din 2008, de 40 milioane euro, dupa scaderile din 2009 si 2010, a declarat marti pentru NewsIn Cristina Dragusanu, seful KaVo Romania, reprezentanta producatorului global KaVo Dental GmbH.

"In anul 2009, piata de echipamente si consumabile stomatologice a scazut pana la 35 milioane euro, iar in 2010 la circa 30 milioane euro. Insa anul 2011 are perspective bune, este posibil ca piata sa revina la nivelul de dinaintea declansarii crizei, din 2008, cand se ridica la 40 milioane euro. Aceasta crestere fata de anii anteriori are la baza revenirea economica, faptul ca medicii au acum acces la fonduri europene (unele dosare fiind deja aprobate), dar si faptul ca se vor face iar investitii in domeniu, dupa ce in anii de recesiune acestea au scazut", a declarat directorul general al KaVo Romania, reprezentanta locala a producatorului global de echipamente stomatologice KaVo Dental GmbH.

Potrivit Cristinei Dragusanu, tarile din Europa de Est au inregistrat cresteri de doua cifre ale vanzarilor de echipamente stomatologice, intrucat in aceasta regiune tehnologia folosita in cabinete era veche si a trebuit astfel schimbata.

"Apoi, creditarea incepe sa se relaxeze, ceea ce este un semn foarte bun. Medicii nu au incetat sa fie in pas cu cele mai noi tehnologii si isi achizitioneaza echipamente de ultima generatie", a mai spus seful KaVo Romania.

In prezent, in Romania nu exista unitati de productie a echipamentelor stomatologice, in piata fiind prezenti ca distribuitori cei mai mari producatori globali din domeniu. Investitia necesara deschiderii unui cabinet stomatologic in Romania se ridica la aproape 50.000 euro.

Oficialii KaVo Romania isi propun ca, pana in trimestrul intai din 2012, sa-si dubleze cota de piata din Romania, pana la 10-15%, in special datorita deschiderii biroului si a show-room-ului din Bucuresti, la inceputul acestui an.

KaVo Dental GmbH este producator de tehnologie in domeniul dispozitivelor si echipamentelor tehnologice si are sediul central la Biberach (Germania), fiind parte a companiei americane Danaher Group. KaVo are peste 3.300 angajati in sase site-uri de productie (la Biberach si Warthausen in Germania, la Nervi in Italia, la Des Plaines in SUA si in Joinville din Brazilia). Danaher Group are venituri de peste 11 miliarde dolari anual si mai mult de 50.000 de angajati in intreaga lume, avand peste 2.200 brevete si modele de utilitate. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: