Konieczny (FP): Membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex se afla in conflict de interese

Data publicarii: 22-06-2011 | Bursa

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Grzegorz Konieczny, sustine ca membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla in conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex, potrivit unui comunicat al FP.

"Consiliul BVB a decis in favoarea includerii acestui punct pe ordinea de zi cu votul majoritatii membrilor (aprobarea in principiu a fuziunii dintre Bursa de Valori Bucuresti SA, in calitate de societate absorbanta si SC Sibex Sibiu, in calitate de societate absorbita - n.r.). Grzegorz Konieczny, membru in Consiliul Bursei, a subliniat faptul ca 'membrii Consiliului Bursei care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla intr-un evident conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex'", se arata intr-un comunicat.

La data de 20 mai 2011, in sedinta Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a fost votata ordinea de zi pentru Adunarea Generala Extraordinara programata sa aiba loc pe 24 iunie 2011. Cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi se refera la aprobarea in principiu a fuziunii dintre Bursa de Valori Bucuresti SA, in calitate de societate absorbanta si SC Sibex Sibiu, in calitate de societate absorbita.

"Aceasta luare de pozitie reflecta angajamentul Franklin Templeton de a promova cele mai bune practici de guvernanta corporativa", se mai spune in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: