FMI amana pentru luni discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu Romania

Data publicarii: 22-06-2011 | Finante-Banci

Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a amanat pentru luni, 27 iunie, discutarea primei revizuiri a acordului stand-by cu Romania, programata initial pentru vineri, precum si cererea de modificare a criteriilor de performanta, deoarece seful misiunii nu poate fi prezent vineri la Washington.

"S-a hotarat amanarea pentru a da posibilitatea sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, de a participa la discutiile despre Romania. Din cauza decesului tatalui sau, acesta nu poate fi prezent vineri in Washington", au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Boardul FMI a aprobat in luna martie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, precum si solicitarea tarii noastre de a incheia un nou acord cu Fondul, de tip preventiv, in valoare de circa 3,5 miliarde euro.

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, a evaluat in perioada 27 aprilie - 9 mai, noul acord de tip preventiv cu Romania. Evaluarea FMI este facuta impreuna cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale. La finalul misiunii, Franks a declarat ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane privind politicile economice din noua intelegere, urmand ca aceasta sa fie analizata de board-ul Fondului la sfarsitul lunii iunie. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: