Peste 90% din companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni - studiu

Data publicarii: 22-06-2011 | Afaceri

Potrivit unui studiu la care au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari, 91% dintre companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni, 31% dintre atacurile cu malware soldandu-se cu pierderi de date pentru organizatii.

De asemenea, 10% dintre companii au recunoscut ca le-au fost compromise informatii de business confidentiale, releva studiul "Global IT Security Risks", realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International.

Numai 70% dintre companii au implementat un sistem de protectie anti-malware pentru intreaga infrastructura IT, pe cand 3% dintre acestea nu folosesc niciun fel de suita de securitate. Gradul de implementare pentru astfel de solutii anti-malware variaza de la tara la tara - in pietele emergente, 65% dintre organizatii au instalat produse de securitate, pe cand in Marea Britanie si SUA, nivelul este de 92%, respectiv 82%.

Studiul mai arata ca fiecare a doua companie evalueaza bugetul de securitate IT ca fiind insuficient, estimand ca o crestere de 25% este mai mult decat necesara. La momentul actual, investitia medie in securitatea informatica este de 8.055 dolari pentru companiile mici, 83.200 dolari pentru organizatiile mijlocii si 3.263.476 dolari pentru marile corporatii. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: