Piata pieselor auto din Romania ar putea creste cu 4-5% in acest an, la peste 1 miliard euro

Data publicarii: 22-06-2011 | Auto

Piata romaneasca a pieselor de schimb auto ar putea creste in acest an cu 4-5%, la peste 1 miliard euro,de la un nivel de 950 milioane euro in 2010, mai ales pe fondul iesirii din garantie a masinilor achizitionate in urma cu trei-patru ani, a declarat miercuri presedintele ADPAR,Haralambie Stanciu.

"Piata pieselor de schimb este direct determinata atat de cresterea numarului de autovehicule noi, dar mai ales de autovehicule vechi, care ies din termenul de garantie sau trec in perioada profitabila, aceea intre trei si sapte ani. In momentul in care se ajunge la acea perioada, piata (pieselor de schimb, n.r.) are o dezvoltare ceva mai puternica. Ne aflam practic in situatia in care mare parte din autovehiculele achizitionate acum trei-patru ani ies din perioada de garantie", a mentionat presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Piese Auto din Romania (ADPAR), Haralambie Stanciu.

Acesta a mentionat ca valoarea pietei nationale a pieselor auto, comercializate atat de catre reprezentantele oficiale, cat si de catre distribuitorii independenti, este estimata anul trecut la 950 milioane de euro.

"Pentru anul 2011, ADPAR estimeaza ca piata nationala a pieselor de schimb va inregistra o crestere de 4-5%, care se va baza in special pe dezvoltarea excesiva a segmentului pe care Asociatia Europeana a Furnizorilor de Piese Auto il numeste 'Independent Aftermarket Manufacturer', reprezentand piesele produse de catre producatori independenti", a mai spus Haralambie.

Asociatia Distribuitorilor de Piese Auto din Romania s-a infiintat in februarie 2010 si are 23 de membri. Misiunea asociatiei este aceea de a informa distribuitorii si service-urile auto independente despre legislatia industriei de profil, oferindu-le asistenta in utilizarea legala a drepturilor din industrie, pentru a preveni si respinge situatiile de monopol de pe piata pieselor de schimb. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: