Piata de printing din Romania ar putea reveni anul viitor la nivelul din 2008 - Xerox

Data publicarii: 23-06-2011 | Afaceri

Piata de printing din Romania ar putea reveni anul viitor la nivelul din 2008, dupa ce in ultimii ani a inregistrat scaderi, cel mai dramatic an fiind 2009, cand vanzarile de echipamente de imprimare au scazut cu 65%, a declarat miercuri directorul general al Xerox Romania, Gabriel Pantelimon.

"In 2010, vanzarile de echipamente de imprimare (imprimante si multifunctionale) au mai crescut putin, fata de 2009. Apoi, in primul trimestru din acest an s-a resimtit o revigorare a vanzarilor, piata si-a achizitionat echipamente pe care nu si le mai cumparase de cativa ani", a spus seful Xerox Romania.

Gabriel Pantelimon a precizat ca nu cunoaste exact care este in prezent valoarea exacta a pietei de printing, intrucat aceasta include atat imprimantele cu laser, cat si pe cele cu jet de cerneala, iar Xerox produce doar varianta cu laser, renuntand in urma cu opt ani la productia de echipamente de imprimare cu jet de cerneala. "Ponderea ca unitati vandute anual in piata pentru cele doua tipuri de imprimante este jumatate-jumatate", a apreciat directorul general al Xerox Romania.

Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara a companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de 40 de ani. Principalii sai competitori sunt: Hewlett-Packard, Cannon, Lexmark, Konica Minolta, Samsung si Toshiba. Xerox Romania are 240 de angajati, cinci distribuitori, 27 de concesionari si peste 200 de reselleri autorizati. Compania ofera solutii, echipamente si media de tiparire pentru administrarea documentelor. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: