Grupul Uniqa a vandul pachetul de 27% din actiunile Astra catre The Nova Group, pentru 106 mil. lei

Data publicarii: 23-06-2011 | Finante-Banci

Grupul austriac de asigurari Uniqa a vandut pachetul de 27% din actiunile Astra Asigurari catre The Nova Group Romania , pentru 106 milioane lei, potrivit unui comunicat al The Nova Group Romania.

"The Nova Group Romania confirma preluarea pachetului de actiuni de la Uniqa Group Austria, conform anuntului realizat anul trecut. Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul companiei Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigarari, TNG- The Nova Group", se spune in comunicat.

Anterior acestei tranzactii, societatea Astra Asigurari era controlata de The Nova Group Romania, detinut de Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa avea o participatie de 27%, pentru care platise 10 milioane euro in 2005.

Tranzactia s-a efectuat prin doua deal-uri, reprezentand 19,57 milioane de actiuni, la o valoare de 106 milioane lei.

Uniqa a renuntat a sfarsitul lui 2008 la preluarea Astra, la care detinea 27% din actiuni, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Tot la sfarsitul lui 2008, grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita (actuala Uniqa Asigurari). 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: