CE: Noi reguli privind eficienta energetica: anual, 3% din cladirile publice trebuie renovate

Data publicarii: 23-06-2011 | Imobiliare


 

 

Comisia Europeana a adoptat recent o noua Directiva privind eficienta energetica cuprinzand un plan de masuri adoptabile pana in anul 2020. Potrivit acesteia, in fiecare an, autoritatile trebuie sa renoveze cel putin 3% din cladirile publice cu o suprafata de peste 250 mp. In plus, pana in 2020, cel putin 80% din consumatorii finali vor trebui sa aiba contoare individuale inteligente.

"Directiva privind eficienta energetica a fost adoptata", a anuntat Tudor Constantinescu, consilier principal in cadrul Directiei Generale Energie din cadrul Comisiei Europene in cadrul unui seminar organizat de Reprezentanta CE in Romania.

El a aratat ca decizia CE era necesara pentru a fi atinse obiectivele privind eficienta energetica cuprinse in Planul 20-20-20.

Sectorul public reprezinta 19% din PIB Si acopera 12% din stocul de cladiri. Prin eficientizarea energetica a cladirilor din sectorul public am putea economici pana la 60% din energia consumata. Ținta de renovare a cladirilor publice este de 3% pe an din suprafetele care sunt mai mari de 250 mp", a spus Constantinescu. 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: