Depozitele fondurilor de pensii au urcat la 89 mil. euro in mai

Data publicarii: 23-06-2011 | Finante-Banci

Depozitele la banci ale fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II) au crescut cu 61% in ultimele doua luni si au ajuns la 367 milioane lei (89 mil. euro) la sfarsitul lunii mai, administratorii fondurilor preferand plasamentele la banca in ciuda scaderii dobanzilor din cauza incertitudinilor de pe piata financiara.

Numai pe parcursul lunii trecute, administratorii fondurilor de pensii au constituit depozite cu o valoare cumulata de 68 milioane lei (circa 16,5 mil. euro), dupa ce in primele trei luni din 2011 se inregistrase o tendinta sustinuta de scadere a sumelor depuse la banca. Exprimata in procente, cresterea este de aproape 23%.

"Valoarea depozitelor bancare a crescut in mai pentru a doua luna consecutiva deoarece fondurile de pensii sunt destul de precaute in activitatea de investitie. Fata de luna precedenta doar depozitele bancare si titlurile de stat au crescut ca pondere in total active", se arata in ultimul buletin lunar al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Fata de luna mai 2010, soldul depozitelor fondurilor de pensii administrate privat au crescut de 3,6 ori.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: