Unde ar mai putea gasi bancile clienti: printre firmele din agricultura si energie

Data publicarii: 23-06-2011 | Finante-Banci

Un alt sector capabil sa sustina avansul finantarilor bancare este cel al intreprinderilor mici si mijlocii. Populatia este prea indatorata ca sa mai contracteze credite in urmatorii doi-trei ani, apreciaza analistii

Potentialul de creditare pe zona de retail este foarte mic, daca se ia in considerare nivelul actual al veniturilor populatiei, si va ramane scazut in urmatorii doi-trei ani, iar cresterea pe acest segment va fi doar de cateva puncte procentuale, considera Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania. In ceea ce priveste segmentul corporate, acesta este de parere ca  potentialul este diferit de la sector la sector, unele fiind foarte indatorate, in timp ce altele, subindatorate. "In Romania, finantarea bancara a companiilor este foarte scazuta in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana. De exemplu, sectorul IMM a preferat sa se imprumute de la actionari sau de la proprietari", a spus Ionut Dumitru la un seminar de profil. 

Din punctul sau de vedere, ramurile care pot asigura  crestere economica zeci de ani de acum inainte sunt agricultura, infrastructura si energia. 

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: